pixel

Когато земята е дефицит

nedostig zemia

Един от големите проблеми на мегаполисите и известните туристически центрове по цял свят е липсата на земя. Донякъде този проблем намира решение като към градовете се присъединяват съседни населени места, които преди са били села, а сега се превръщат в квартали. Какво обаче става, когато природните дадености не позволяват подобно разширяване? Отличен пример за това е Монако. Княжеството ще разшири територията си като построи първият … воден комплекс.

С предизвикателството се е заела френската инвестиционна компания Вouygues, която ще изследва територия от шест хектара. Върху тях ще бъде разположен комплекс с площ 60 000 кв.м. Плаващият квартал ще разполага с жилищни сгради с височина между 6 и 10 етажа с луксозни апартаменти, магазини, офиси. Приоритет ще бъде даден на пешеходните зони, а към автомобилите, които ще бъдат допускани до комплекса, ще има специални екологични изисквания.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: