pixel

Кметът на Банско даде старт на проект за 90 милиона лева

Оперативна програма

Източник: standartnews.com

Градоначалникът на Банско Георги Икономов направи в четвъртък първа копка за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

Стойността на проекта е близо 90 милиона лева. Кметът счупи бутилка шампанско в кофата на багера и преля менче с вода, накрая пожела успешна работа на строителите. „Това е най.значимият и мащабен проект за Банско и един от най-големите в страната. Пример е за взаимодействие между общинска и държавна власт, нямаше да се справим, ако не беше съдействието на експертите от МОСВ“, заяви Икономов.

Той призова хората да проявят разбиране към неудобствата, които ще им създадат разкопаните улици. Обеща като компенсация след приключване на проекта пътните участъци да бъдат изцяло ремонтирани.

Проектът „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“ е на обща стойност 89 482 119 лева. Той се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Околна среда“.

Строително – монтажните работи трябва да започнат на 1 август и да приключат на 1 септември 2015 година.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: