pixel

Китай ще строи ново голямо летище в Пекин

КИТАЙ

Източник: novinar.bg

Китайските власти одобриха проекта за строителство на на второ международно летище в Пекин до 2018 г., тъй като трафикът непрекъснато нараства.

Целта е да се облекчи сегашната международна аерогара в столицата, която заема второ място в света по брой на обслужените пътници (близо 82 милиона през 2012 г.), но е близо до стигането на максималния си капацитет, предаде БГНЕС.

Решението за строеж на ново летище, което ще бъде разположено южно от китайската столица, е било одобрено вчера на заседание на правителството, посочва в. „Чайна дейли“.

Според Управлението за гражданска авиация новата аерогара ще има 6 писти за граждански самолети и една, предназначена за военни машини. Бюджетът за строителството възлиза на 70 милиарда юана (8,4 милиарда евро).

Освен това ще бъде изградена и железопътна линия, която ще свързва новото летище с Пекин.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: