pixel

Как да намалите разходите за материали и да пестите ресурси

Geberit

При канализационните инсталации ВиК-фирмите често разчитат на изпитани системи за закрепване. След като тръбите бъдат отрязани и положени обаче, може да се окаже, че остават парчета тръби без муфа. Тези остатъци вече не могат да се използват и често се изхвърлят. При тръбата с двойна муфа на Geberit производителят на санитарна техника предлага интелигентно решение, предназначено да спести разходи и да опази ресурсите. За разлика от стандартния модел, иновативната тръба има не само една муфа, а две. Това означава, че дори отрязаните тръбни участъци могат да продължат да се използват. Тръбата с две муфи се предлага за системите Geberit Silent-PP и Silent-Pro.

Стандартно plug-in системите имат различни дължини на тръбите за монтаж – 15, 25, 50, 100, 150, 200 и 300 см. Може обаче да се случи така, че по време на монтажа да е необходимо по-късо парче и то да не е налично на място. Това се оказва дилема, казва Филип Клаус, продуктов мениджър „Сградни технологии“ в Geberit. „Водопроводчикът се пита: Трябва ли сега да ходя до сервиза или до склада заради едно липсващо късо парче?“

В много случаи водопроводчиците отиват в склада, където отрязват съществуващата тръба до необходимата дължина и изхвърлят останалата част. Това не е нито икономично, нито рационално. „По този начин всеки ден на строителните площадки се генерират много безполезни отпадъци, само защото остатъците от тръбите нямат муфа. Резултатът е, че се произвеждат не само метри отпадъци, но се пилеят и пари“, съобщава Филип Клаус.

Geberit решава този проблем по интелигентен начин с тръба с две муфи. Тя може да бъде отрязана, за да пасне точно и двете части да продължат да се използват. Резултатът: по-ниски разходи за материали и почти никакви отпадъци от тръби благодарение на по-малкото отрязани части – важен принос за по-устойчиво строителство. Освен това складовете на ВиК-фирмите са оптимизирани, а водопроводчиците се нуждаят от по-малко време за подготовка благодарение на по-малкото тръби. Филип Клаус е убеден: „Тръбата с двойна муфа на Geberit е от полза както за водопроводните, отоплителните и климатичните фирми, така и за служителите, клиентите и околната среда.”

Geberit

Geberit Silent-PP и Geberit Silent-Pro: plug-in система с шумоизолация

Отводнителната система Geberit Silent-PP се състои от здрави, армирани трислойни тръби. Хидравлично оптимизираните фитинги намаляват шума и в същото време позволяват компактно оразмеряване. Plug-in системата е идеална за бърз, икономичен и оптимизиран по отношение на шума монтаж в еднофамилни и двуфамилни къщи, както и при многоетажно жилищно строителство.

Със Silent-Pro Geberit реализира предимствата на високо шумоизолираните отводнителни системи в една лесна за употреба и икономична plug-in система. Голямото собствено тегло, шумоизолиращият дизайн, хидравлично оптимизираните фитинги и свързващата скоба имат за цел да осигурят на системата високи звукоизолационни характеристики.

Устойчиви на масла и мазнини: маншетни уплътнения от нитрилен каучук (NBR)

Понякога канализационните тръби трябва да отвеждат отпадъчни води, съдържащи масла или мазнини. Точно в този случай се използват новите устойчиви на масла и мазнини маншетни уплътнения от NBR на Geberit. Те са изключително резистентни към води с високо съдържание на масла или грес и с това специално предимство допълват двете plug-in системи Silent-PP и Silent-Pro на Geberit.

Компанията е представена в България от Юнитрейд Интернешънъл.

Снимки: Geberit

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: