pixel

Как да монтирам тухлени фишове около прозорец?

Има две основни решения:
– Използвайте ъглови плочки във вдлъбнатина, както вертикално отстрани, така и хоризонтално отгоре (и отдолу, ако не искате/нямате перваз).
– Рамкирането на прозореца с някаква лайстна/архитрав означава, че плочките ще се изравнят с него.

Страните на прозоречната ниша

Ако сте избрали да използвате ъглови плочки, просто трябва да ги редувате, за да запазите модела на връзката. Препоръчваме ви да започвате всеки проект с ъглите, това определя точно модела на връзката, а отрязаните плочки ще бъдат в края на стената, а не някъде, където могат да се видят.

corner

Горна част на прозореца

Дори когато сте избрали ъглови плочки, все още имате избор. Първо, можете да изберете перваз или дори лайсна в горната част на прозореца, за да покриете долната част на плочките, така че да не се виждат задните им ръбове. Другият избор тук е да използвате ъглови плочки вертикално. Възможно е просто да предпочитате външния вид на по-късата или по-дългата страна, обърната навън. Изборът тогава се основава на дълбочината на вдлъбнатината; по-дългата страна може да запълни цялата вдлъбнатина, докато по-късата може да остави празнина; като алтернатива, по-късата страна може да пасне идеално на по-малка вдлъбнатина.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: