pixel

Изследване на нисковъглеродното строителство с павилион, построен от роботи

Екип от студенти и изследователи показа как с помощта на роботи е възможно да се построи сложен павилион, като се използват само малки парчета дървен материал.

Павилионът е построен по проект на лаборатория Adel Design Research (ADR) към Колежа по архитектура и градско планиране Taubman на Университета в Мичиган.

ADR Laboratory

Амбицията на проекта е да популяризира нисковъглеродното строителство, като се покаже, че е възможно да се създават сложни архитектурни структури с помощта на дървесина, която се добива от местни региони, а не от внос.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: