pixel

Избират кой ще ремонтира пътя за Асеновград

plovdiv-asenovgrad

На 8 април стартира процедурата по избор на изпълнител на реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград. Това съобщи народният представител от ГЕРБ д-р Христо Грудев, цитиран от БНР.

„Ако няма обжалване на обществената поръчка, през лятото реално ще започне строителството на 10-километровата пътна отсечка“, смята Грудев.

Той уточни, че пътят ще бъде удвоен с още една лента за движение, а цялостният проект е за около 22 милиона лева. Средствата са заложени по оперативна програма „Региони в растеж“.

Проектът предвижда рехабилитация на съществуващото платно от изхода на Пловдив до Асеновград и изграждане на второ 10-метрово платно за движение на автомобили.

Ще бъдат изградени и две кръгови кръстовища на разклона за Крумово и Куклен, както и пътни съоръжения за асеновградските квартали Горни и Долни Воден.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: