Исторически театър се възражда след пожар

Maryland

Театралният проект Мериленд спечели бронзово отличие от наградите за реконструкция на BD + C за 2020 г.

През февруари 1974 г. пожар унищожава оригиналната фасада и входа на театър Мериленд.  През 1978 г. е построено ново малко фоайе и интериорът бавно е обновен в периода от 2010 до 2016 г., но в продължение на 46 години театърът е с нулево присъствие. Усилията на общността за стимулиране на развитието в центъра на град Хагерстаун изглежда променят това. През 2018 г. проектът за обновяване на театър Мериленд започва строителни дейности. Целта му е да разшири театъра и да привлече повече посетители в центъра на града.

Maryland

Grimm + Parker Architects проектират ново разширение от пет етажа, което възвръща присъствието на театъра и дава на Хейгърстаун, Мериленд публичните пространства, от които винаги се е нуждаел. Докато в миналото хората се разхождаха или шофираха по главната градска улица и дори не забелязваха, че театърът е там, новото допълнение запълва градската празнота с привличаща вниманието фасада, достойна за историческия статус на театъра.

Стъклопис от оригиналната сграда беше спасен и използван повторно при стълбището, а стар фриз от стъклени плочки украсява фасадата. Дизайнът на навеса се основава на оригинала, унищожен при пожара.

В допълнение към създаването на ново улично присъствие, дизайнът коригира много от недостатъците на съществуващия театър и прави пространствата по-симетрични и достъпни.

Maryland

Оригиналният театър имал само един обществен вход и изход, което създавало задръствания, когато до 1300 гости излизали след представление. Новото допълнение драстично подобри циркулацията, като осигури излизане на още три места, добави допълнителни пространства пред сградата и подобри цялостната безопасност.

Тухлите при интериора са използвани, за да обозначат прага на историческия театър. Те кореспондират с представителната външна стена. Междувременно новият дизайн на фоайето кореспондира на съществуващия елипсовиден купол в задната част на театъра. Ново обезопасено мазе и мостова връзка към съседната Гимназия за сценични изкуства позволява на учениците да използват студиото за репетиции и сцената.

Maryland

Театърът успя да остане отворен по време на по-голямата част от строителството. Скелето беше облечено с искрящи светлини, а прегради от плексиглас осигуриха на покровителите на театъра поглед към трансформацията на сградата.

Maryland

Maryland

Maryland

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: