Интелигентна вентилация за идеален вътрешен климат с решенията от Schüco

Schüco

Човек прекарва повече от 80% от времето си на закрито и прави около 15 000-20 000 вдишвания на ден. Именно затова качеството на въздуха в пространството, което обитаваме, има огромно значение за нашето здраве.

Продължителен период от време, прекаран на място с лоша вентилация, може да бъде изключително вреден за организма. Може да предизвика сънливост, главоболие, замайване, понижено внимание, слабост, умора. 

Честото и продължително проветряване е задължително. Но за по-устойчиво и дългосрочно решение, се препоръчва децентрализирана вентилация. Тя ще премахне влагата от дишането и изпаряването и различните миризми, които има в затворените жилищни и офисни помещения.

Вентилационните системи на Schüco са идеално пригодени за модернизиране на сгради. Краткият път на въздушния поток води до енергийна ефективност и оптимална чистота на въздуха, а различните варианти на конфигуриране на вентилационните системи дават възможност за прецизно проектиране в зависимост от необходимия въздухообмен за даденото помещение.

Вентилационна система Schüco VentoTherm Twist

Schüco

Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist с рекуперация на въздуха, вентилира въздуха в помещението, без да е необходимо отварянето на прозореца. Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия Schüco AWS 70.HI до серия Schüco AWS 120 CC.SI, без да е необходимо предварително проектиране.

Вентилационна система Schüco VentoAir 

Системата Schüco VentoAir е саморегулираща се вентилация чрез специална клапа, вградена във фалца на крилото. Тя се монтира бързо и лесно и осигурява ефективна вентилация без рекуперация.

Schüco

Саморегулиращата се клапа Schüco VentoAir реагира на промяната в налягането и осигурява контролирана вентилация без да се усеща полъх в помещението. Възможно е вгражденето в каси със строителна дълбочина 70 мм и 75 мм. Дебитът на вентилацията е от 1-10 m3/ч, в зависимост от разликата в налягането. Системата спомага за защита от влага в помещението и изисква малка инвестиция.

Вентилационна система Schüco VentoFrame

Schüco

Вентилационната система Schüco VentoFrame е почти невидимо интегрирана в касата на прозореца, саморегулираща се вентилация. Системата се вгражда в прозоречни и в плъзгащи се системи Schüco. Благодарение на саморегулиращите се външни клапи, тя реагира съобразно промяната във ветровото натоварване и гарантира контролирана вентилация на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Системата се характеризира с гъвкав монтаж от отделни части, силно редуциран шум на работа, чрез вградените абсорбиращи шума елементи.

Вентилационна система Schüco VentoFrame Asonic 

Най-новата вентилационна система Schüco VentoFrame Asonic е подобрена версия на вече изпитаните Schüco VentoAir и Schüco VentoFrame вентилационни системи с ефективно и максимално  намаляване на звука. Тя комбинира  естествен приток на въздух с високо ниво на акустичен комфорт – решаващи предимства за комфорта при използването на дадена сграда.

Schüco

Вентилационната система Schüco VentoFrame Asonic се монтира върху касата на прозореца, като благодарение на иновативната саморегулираща се клапа с фукция за обратно въздействие се осигурява високо качество на въздуха без да се усеща полъх в помещението. За ефективно намаляване на шума, вентилационната система е направена от шумоизолиран материал, който ефективно абсорбира външния шум, като в същото време осигурява приток на свеж въздух в помещението. В комбинация с вентилатор значителното се повишава постигнатия въздухообмен в помещението и се намаляват енергийните загуби.

Със своята многообразна гама от продукти за децентрализирана вентилация Schüco отговаря на високите изисквания за модерна архитектура и енергийна ефективност от страна на инвеститори и архитекти. Подробна информация може да получите на интернет страницата на Алукьонигщал.

Алукьонигщал

Алукьонигщал е една от водещите фирми в областта на търговията със строителни и технически материали, представител на марките Schüco, Jansen и RHS. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, кино Арена София, София Ленд, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др. Алукьонигщал работи с водещи и проспериращи в бранша си строително-инвестициони фирми, извоювали с годините завиден авторитет в областта на строителството.

Прочетете също: