pixel

Ideal Standard с четири приза от Red Dot Awards

Ideal Standard

С четири награди за продуктов дизайн беше отличен Ideal Standard на международните награди Red Dot – призове получиха три гами от дизайнерската колекция Atelier и новия смесител Ceraplan iX. Всяка година международно жури отличава продукти с изключителен дизайн, функционални, интелигентни и иновативни.

Един от наградените продукти е Joy Neo – най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections. Неокласическата естетика на продуктите идеално съчетават екстравагантност и скромност с геометрични форми и симетричен дизайн, които придават луксозна, фина елегантност. Гамата смесители се предлага в две различни покрития, разнообразие от модели и два стила на ръкохватката, с което Joy Neo насърчава творческото изразяване.

Високо признание от журито получи колекцията Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани, прославящи емблематичната колекция Linda, представена за първи път през 1977 г. Фините, извити линии на гамата Linda-X са постигнати с иновативния материал Diamatec®, който разширява границите на керамиката, за да предложи тънки, но изключително здрави и издръжливи изделия. Резултатът е колекция, която прекрасно отговаря на нуждите на съвременния живот.

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections е третият продукт, който беше награден. Внимателно изваяна в едно тяло от фина керамика, този уникален умивалник се отличава с монолитен силует и гладки преливащи повърхности, което го прави елегантен, открояващ се елемент във всяка баня.

Ideal Standard

И трите колекции са проектирани в партньорство с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot. Усъвършенстваната технология на смесителя съчетава гъвкавостта и контрола на едноръкохватковия смесител за мивка с предимствата за хигиена и пестене на вода на безконтактния смесител. Специално проектирана да внесе технология без докосване в жилищните домове и хотелиерския сектор, колекцията Ceraplan iX постига красив баланс между иновативна технология и стилен дизайн, отговаряйки на нуждите на съвременния живот. Новата гама беше ексклузивно представена на тазгодишния Salone del Mobile в Милано и ще бъде пусната на пазара по-късно през 2022 г.

Наградените продукти могат лесно да се комбинират с продукти от други гами на Ideal Standard, за да осигурят цялостно решение за всяка баня чрез иновативния подход на марката Singular™. Разработен специално, за да опрости процеса на подбор, като същевременно вдъхновява креативността, Singular рационализира дизайна на баня за архитекти, дизайнери, търговци и крайни потребители.

Ideal Standard

С хиляди участници от цял ​​свят наградата Red Dot е едно от най-големите световни състезания за дизайн. От създаването си през 1955 г., отличието Red Dot е желан международен печат за изключително качество на дизайна.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, казва: „Радваме се, че изключителният дизайн на Ideal Standard отново получи признанието Red Dot. Нашите колекции Atelier, са насочени към насърчаване на процеса на създаване чрез обединяване на висока технология в производството и иновативен дизайн, за да позволят реализацията на вечни проекти. Чест е, че нашите продукти впечатлиха толкова уважавани съдии и спечелването на четири награди е изключително постижение.“

За повече информация – Ideal Standard.

Идеал Стандарт - Видима

Ideal Standard предлага цялостни решения за баня, които са „Вдъхновени от реалния живот”. Като водеща марка с иновативен и дизайнерски подход към създаването на решения за баня, Ideal Standard се стреми да създава продукти, които съчетават функционалното и техническо познание с дълбокото разбиране за интимната, лична роля, която банята играе в живота на всеки от нас.

Прочетете също: