Хускварна – пътуване в света на иновациите

husqvarna

Фирма Хускварна е основана през 1689 г. в едноименния град в южна Швеция. През този период в Европа бушуват войни, които изискват нови и по-модерни оръжия. Това е началото на дълъг и успешен период в историята на фирмата.

husqvarna

Ключови фактори за успеха ѝ са вниманието към детайла и високите нива на контрол, през които преминава продукцията. Специален екип от стрелци-изпитатели проверява всяко произведено оръжие.

husqvarna

От 1872 г.  Хускварна произвежда и шевни машини, като новото производство се упoвава на опитa от прецизната изработка на оръжия. Високото качество на малките елементи и надеждната конструкция водят до глобален успех за дълъг период от време. Това е ерата на висококачествените шевни машини Хускварна.

В края на 19-и век, в леярната, използвана дотогава предимно за изработване на шевни машини, започват да се отливат и готварски печки. През 1877 г. е патентована първата чугунена готварска печка с дърва – успех, продължил с десетилетия.

husqvarna

През 1903 г. стартира производството на моторни велосипеди, оборудвани с едноцилиндров двигател, а скоро след това се появява и истински мотоциклет. Благодарение на стабилната конструкция и надеждните двигатели мотоциклетите Хускварна стават популярни в целия свят.

husqvarna

1959 година – първият моторен трион

С представянето на първия си моторен трион през 1959 г. Хускварна слага началото на нов стандарт в производството на дърводобивна техника. Единствените по рода си мощни и леки двигатели са вдъхновени от мотоциклетите. Започва пътуването в света на иновациите, което минава през антивибрационната система LowVib®, технологията X-Torq®, спирачката TrioBrake™, за да стигне до съвременните акумулаторни машини. Тези иновации, в комбинация с множество високотехнологични решения, осигуряват ефективната и надеждна работа на дърводобивната техника.

husqvarna

След моторния трион започва разработването на дискови резачки. Философията на производството се запазва – те са лесни за употреба, ергономични, мощни, леки и продуктивни.  С дисковите резачки и с постепенното разширяване на гамата Хускварна се превръща в един от глобалните лидери в строителната и скалообработващата техника.

husqvarna

Нови измерения в косенето

Още със старта на поредното ново изделие – косачки за трева, Хускварна надхвърля технологичните граници. От малките, но ефективни подобрения в ръчните барабанни косачки фирмата стига до днешните райдери с шарнирно управление и невероятна маневреност.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: