pixel

Устойчиви и надеждни: парапети за защита от падане от Hünnebeck

HuennebeckEPS

Максимална защита при ръбовете на сградите се осигурява от страничния предпазител на немската компания Hünnebeck EPS. Той е функционален, гъвкав и може да се монтира само в три стъпки.

В сравнение с други индустрии, строителните работници са изложени на особено високи рискове от злополуки, тъй като голяма част от всички сериозни трудови злополуки се случват на строителни обекти. Особено рискови са работите по ръбовете на сградите, поради което е много важно да се осигури трайна и надеждна защитна преграда, отговаряща на всички изисквания за безопасност на труда.

HuennebeckEPS

Патентованата система Hünnebeck EPS е новост, която осигурява цялостна защита от падане на ръбовете на сградите. Системата се състои от защитна решетка с вградена подложка, която е закрепена между тавана и пода. Новата система отговаря на всички изисквания на EN 13374: 2018 (класове А и Б) за временни странични защитни системи.

HuennebeckEPS

Преградната система предлага функционален, гъвкав и лесен за инсталиране метод в само три стъпки. Hünnebeck EPS може да бъде изграден при 1 m/min, което е значително по-бързо от традиционните системи, които се закрепят с винтове. За монтажа на преградата не се изисква използването на допълнителни инструменти, нито пробиване или други крепежни елементи. Допълнително време за инсталиране може да бъде спестено от големите разстояния на модулите от 2,7 m.

HuennebeckEPS

Hünnebeck EPS може да се използва и като предпазна мярка за стълбищни клетки, като предпазна мярка за складови площи или като странична защита на траншейни системи. Решетките Hünnebeck EPS могат лесно да се използват като стандартен страничен предпазител, двойно монтиран като повдигнат страничен щит или тройно монтиран като цялостен корпус. Неговото голямо ударно натоварване съответства на инерцията от 50 kg при скорост от 23,9 km/h.

HuennebeckEPS

Материалите от галванизирана стомана с допълнително прахово покритие правят системата особено устойчива. Решетките се допълват от Hünnebeck EPS опора, която може лесно да се закрепи между пода и тавана. Опората покрива височина от 3,4 m. Ако е необходимо, се предлага и допълнителен дълъг модул до 4,3 метра. Механизмът за захващане на EPS в позиция издържа поне 2 милиона цикъла на натоварване. Видимият индикатор също показва дали системата е инсталирана правилно, което допълнително увеличава сигурността.

За повече информация: Hünnebeck

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: