pixel

Хамбург ще строи паркове върху магистрала

parkove

Обществени зелени пространства под формата на три нови парка скоро ще покриват голяма част от известния аутобан, който ще преминава през Хамбург, Германия. Големият път преминава през центъра на Хамбург, разделяйки го на изток и запад посредством шумния си трафик. Планът за парковете, разработен от Министерството на градското развитие и околната среда, предвижда части от магистралата да бъдат покрити със зелени покриви, които ще посрещат местните жители под формата на паркове с тучни зелени пейзажи.

Освен че разполовява града, магистралата през Хамбург тормози жителите и по много други начини – прах, замърсен въздух, много шум в кварталите около пътя. Като част от замислената зелена мрежа, която ще създаде повече паркове и пътеки в града, местната власт предвижда да изгради „капаци“ върху три отделни участъка от аутобана. Те ще превърнат пътищата по-долу в тунели, а отгоре ще са покрити с буйна растителност, съобщават greentech.bg.

parkove

Първите стъпки на проекта предвиждат създаването на мрежа от ливади, велосипедни пътеки и обществени градини, достъпни за обществото. Новият дизайн ще обхваща 3-4 км. от аутобана, осигурявайки 60 декара нови зелени площи за жителите на Хамбург.

Веднъж разработени, новите паркове ще насърчават и растежа на населението чрез създаване на нови зони за отдих и терени за построявнето на домове. Правителствените проекти сочат, че около 2000 нови жилища могат да бъдат построени около новата „горска“ местност.

Очаква се проектът да започне тази година с изграждането на два покрива върху аутобана. Планираната дата за завършване на целия проект е през 2022 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: