pixel

Фасадна система от стар алуминиев скрап

Hydro Circal

Проектирана от Dark Arkitekter, иновативната офис сграда Økern Portal е разработена в съответствие с най-високите стандарти за енергийна ефективност. Проектът в Норвегия заема обща площ от 80 000 м2, на която са разположени офиси, хотел от веригата Radisson RED, общи части и заведения за хранене. С цел да се реализира устойчива сграда с дълъг жизнен цикъл, в процеса на планиране най-внимателно са разгледани потреблението на енергия, въздействието върху околната среда, както и материалите.

За външната обвивка на своя проект архитектите избират цялостната фасадна система Wictec EL evo от Wicona, в която е използван алуминий Hydro Circal 75R.

Hydro Circal

Hydro Circal 75R е висококачествен алуминий със сертифицирано рециклирано съдържание от над 75%.

Фасадната система Wictec EL evo element е иновативно високотехнологично решение, което е използвано върху 14 600 м2 от фасадата на Økern Portal. За уникалната външна обвивка на сградата, системата е адаптирана към специалните изисквания на проекта. Тя се състои се от модулна алуминиева носеща конструкция с топлоизолация за прозорци с двоен стъклопакет и силно изолиращи непрозрачни панели. За да се интегрира външната слънцезащита от щори с ламели, са разработени специални вертикални водещи релси и широкоформатни хоризонтални покрития.

Снимки: Hundven-Clements Photography

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: