pixel

Фасаден панел с очарованието на винтидж текстурата

Rieder

Rieder представя бетонна обвивка – фасадни панели, изработени от бетон, подсилен със стъклени влакна FibreC. Това е автентичен материал в съответствие с настоящата тенденция към естествени, екологични и устойчиви материали, които постигат естетически привлекателен и модерен ефект. Здравите панели, тънки само 13 мм, откриват голяма свобода за проектиране на индивидуални фасади. Бетонната обвивка се придърпва плавно върху сградите, ъглите и ръбовете като кожа и създава уникален материален поток.

Винтидж текстура

Вдъхновена от японската концепция Wabi Sabi за естетика и истинската красота на естествените суровини, е разработена текстура, която демонстрира истинския материален характер и го оживява под формата на „изтънчена природа“. Специална производствена технология позволява на Rieder да върне на панелите тяхната характерна бетонна повърхност с взаимодействие на цветови нюанси и облачни ефекти. Естественото несъвършенство и неравномерност във външния вид на винтидж панела придава на фасадата уникален външен вид и преди всичко индивидуалност, тъй като нито един панел не е като останалите. Съчетанието на стари занаяти и нови знания намира израз в тази текстура, заедно със стремежа към простота и естественост. Фокусът върху най-важното и визуалната случайност създават очарованието на винтидж текстурата.

Rieder

Винтидж фасадните панели Concrete skin са оцветени с естествени цветни пигменти и се предлагат в 8 различни цвята и една повърхност – MA matt (четкана, гладка повърхност), с безброй творчески възможности по отношение на цвят, структура и форма. Специални цветове се предлагат при поискване.

Снимки: Rieder

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: