Фасаден панел от фиброцемент Natura от Equitone

Equitone Natura е фасаден материал от фиброцемент, който се произвежда в Европа от 50-те години на миналия век но под името Eternit. Готовият панел е устойчив на атмосферни влияния и UV лъчи. Той е изграден от цветна основна плоскост с полупрозрачно цветно покритие, което прониква в структурата на фиброцимента. Листовете Equitone Natura имат следния състав: портланд цимент, минерални пълнители, целулозни влакна, пълнители от полиетиленови влакна, влакна от поливинилов алкохол.

Equitone

Материалите Equitone могат да бъдат перфорирани, щамповани или шлифовани. Методите за закрепване включват занитване, завинтване, залепване и невидимо механично закрепване върху носещи рамки от метал или дърво. Те намират приложение при фасади, декоративна облицовка на тавани и различни форми на външна облицовка, стрехи и бордюри, вътрешна облицовка на стени и дизайн на мебели.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: