pixel

Фандъкова даде ”Топлофикация” на прокурор

топлофикация

Източник: sofia.dir.bg

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сезирала икономическа полиция и прокуратурата заради непотърсените от страна на „Топлофикация-София“ задължения.

Това са суми, които години наред не са събирани, обясни още кметът, цитирана от Дарик. Тя каза, че е разширила срока на финансовия одит, който се прави на дружеството за 2012 година, като работата на дружеството ще се проверява и назад в годините.

Преди седмица общинският съвет реши да опрости на столичани всички задължения с изтекла давност, както и лихвите по тях. За по-новите дългове към дружеството пък ще могат да се сключват споразумения за разсрочено плащане.

Кметът припомни, че съдът е определил давностен срок от три години за старите задължения на столичани за парно.

“Топлофикация водеше десетки дела, които губеше и това съответно също струваше средства. Това е безсмислено. Тези приходи, които те залагаха по документи, всъщност са несъбираеми, затова беше важно да се изчистят. Но резонен е въпросът на редовните платци това означава ли, че всъщност може да не си плащаме, защото в края на краищата така се получава несправедливо“, обясни столичният кмет.

Фандъкова беше категорична, че всички трябва да си плащат текущите задължения за парно, а „Топлофикация“ – да ги събира.

Кметът продължава да настоява за отпадане на прогнозните сметки за парно. Тя заяви, че работна група на Столична община и МИЕТ ще предложи промяна на методиката за изчисляване на топлоенергията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: