pixel

Екологичен курорт с ваканционни жилища от бамбук

Castaway Island

Ваканционни жилища от бамбук оформят курорт на плажа на малък остров край архипелага Cat Ba на северното крайбрежие на Виетнам. Курортът Castaway Island, построен от архитектите Vo Trong Nghia, може да приюти около 150 туристи и е разположен на частна плажна ивица от 3000 квадратни метра между зелена планинска верига и залива Лан Ха.

Castaway Island

Параболичен бамбуков покрив приютява ресторант, който е разположен до пет жилищни вили и павилион на пясъчния плаж на тропически остров, достъпен само с лодка.

Castaway Island

Архитектите от Vo Trong Nghia проектират бамбуковите структури на Castaway Island Resort, за да седят естествено на плажа и да са екологични и лесни за премахване, без да засягат пейзажа наоколо.

Castaway Island

Жилищата, до голяма степен отворени към елементите и покрити със сводести покриви със сламени покриви, осигуряват две нива на спални помещения. Фасадите са изградени от рециклирани дървени щори.

Castaway Island

Комплексът разполага с един семпъл бар и серия от маси са поместени под голям, вълнообразен покрив, чиято структура остава изложена към интериора и е покрита със слама. Всеки от 13-те бамбукови корпуса е съставен от 80 прави бамбукови секции, създавайки вълнообразен таван и ритмичен покрив.

Castaway Island

Въпреки изграждането на конструкциите, обектът е останал непокътнат, а природата е запазена благодарение на екологичните бамбукови структури.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: