pixel

Дубай вдига най-високото виенско колело

дубай

Източник: actualno.com

Емирът на Дубай шейх Мохамед бен Рашид ал-Мактум е одобрил проект за построяването на най-голямото виенско колело в света на стойност 1,6 млрд. долара, съобщи БГНЕС.

Виенското колело, което ще се нарича „Окото на Дубай“, ще е с височина 210 м – доста повече от 135-те метра на „Лондонското око“. Очаква се строежът му да започне до края на това лято.

Дубай предложи серия от мегапроекти, които напомнят за златните години преди да настъпи кризата през 2009 г. Сред тях са тематични паркове и сателитен град на името на емира шейх Мохамад бен Рашид ал Мактум.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: