Дебатен форум „В каква София искаме да живеем?“

diskusia

Днес от 18,30 часа Център за култура и дебат „Червената къща“ представя дебатен форум „В каква София искаме да живеем?“

Гражданите на София свикнаха всяко градоустройствено решение на общината да се превръща във фокус на граждански дебати, медийно и обществено внимание. За съжаление това често става пост-фактум или в последния етап от разглеждането на определени проекти, когато гражданското участие вече не може да повлияе на взетите решения.

Дискусията ще търси отговор на въпросите: „Защо е важно гражданите да бъдат включени в консултативния процес на по-ранен етап? Как гражданското участие може да подобри качеството на взиманите решения? Защо общината има интерес да изследва нуждите и нагласите на софиянци към една или друга градска промяна? Как да се подобри диалогът?

Специално участието ще вземат арх. Ангел Захариев (Група Град), Малина Едрева (общински съветник, Столичен общински съвет) и Павлина Петрова (Фондация „ФОРУМ за наблюдение и анализ на публични политики“). Модератор: Десислава Гаврилова.

Дебатен Форум „В каква София искаме да живеем?“ се осъществява по проект, финансиран от Столична община, Програма Европа 2015.

Вход свободен  

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: