pixel

Четирима остават в надпреварата за главен архитект на София

stolichna obshtina

В конкурса за главен архитект на София останаха четирима кандидати, става ясно от публикувания на страницата на Столична община списък.

Единствено Влади Калинов, Здравко Здравков, Иван Моев и Иван Шишков остават със шансове да поемат поста, след като журито отстрани останалите девет кандидати след първия кръг на оценяване в конкурса.

Отстранените кандидати са получили при оценяването под 4 точки от 5 възможни, което не им позволява да продължат напред.

4-мата, които продължават надпреварата за главен архитект, са с богат опит в настоящата система на градоустройствено планиране – като кадри на „Софпроект“, главни архитекти на райони и други населени места, като част от Направление „Архитектура и градоустройство“ или като изпълнители на общински проекти, отбелязва „Капитал“.

Най-висока оценка на първия етап получава Влади Калинов – 4.55 т. от общо 5 възможни. След него се нареждат арх. Здравков (4.48т.), арх. Моев (4.04т.) и арх. Шишков (4.00т.).

Предстоят още три кръга на оценяване, като след всеки продължават само кандидатите, събрали средно над 4.00 точки от всички оценки на 13-членното жури, съобщава dir.bg.

Комисията ще препитва четиримата на 28 март. Очаква се новият главен архитект на София да е ясен в средата на април.

Конкурсът за избор на главен архитект на Столична община стартира на 27 януари. Предишният главен архитект Петър Диков подаде оставка след 10 години работа на този пост.

В конкурса се явиха общо 15 кандидати, по документи отпаднаха Петър Чавов и Юрген Порш.

Сред изискванията към кандидатите са най-малко 10 години професионален опит, като поне 3 от тях – на административна или управленска позиция.

Кандидатите трябваше да представят визията си за устойчиво развитие на София като зелен град.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: