pixel

Четири марки, една цел

Ytong носи топлина

YtongYtong се произвежда от пясък, цимент, вар и вода. Вътрешността им е изпълнена с милиони въздушни пространства, от където идва и другото му име: Клетъчен бетон. Затвореният въздух придава на клетъчния бетон забележителни и уникални свойства: топлоизолационна и топлоакумулираща способност, нечувствителност към влага и огнеустойчивост. С други думи, това е материал, който може да бъде едновременно носещ и изолиращ, както и да осигурява топлина и уют.

Silka е масивен материал със защитни фукции

silkaSilka е единствената разпознаваема по цял свят марка за калциево-силикатни строителни елементи.Те са произведени от естествени суровини, които природата ни е предоставила в неограничени количества. Технологичният процес напомня начина на образуване на някои скали, изградени от здраво споени пясъчни частички. При производството на блоковете, по време на строителството и при депонирането на отпадъците не се отделят вредни вещества. Стените от Silka влияят благоприятно за създаването на здравословен микроклимат в помещенията.

Multipor е клетъчен бетон за топлоизолация

MultiporТоплоизолационните системи Multipor са екологично решение за устойчиво строителство и за саниране на сгради. Основният компонент на системите са изолационните плочи Multipor; представляващи изцяло минерален продукт, произведен от пясък, вар, цимент и вода. Специфичната му структура наподобява тази на изпитания и утвърдил се масивен строителен материал Ytong и придава на леките и лесно обработваеми плочи отлична комбинация от ключови характеристики: стабилност на размерите, паропропускливост и негоримост.

HEBELНа този изолационен материал е присъден знака на ‘‘natureplus‘‘, удостоверяващ качествата му на устойчив и дълготраен продукт.

Hebel

Ивични стенни панели за сгради с търговско предназначение и за жилищни сгради

Ксела България

Ксела България е на българския пазар от близо четвърт век и е част от Xella Group - водещ световен производител на строителните материали, доказали качеството си през годините - блоковете от клетъчен бетон YTONG и минерални топлоизолационни плочи Multipor. Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. В България оперират два завода – този за YTONG в София и за Multipor – в Добрич, като произведените материали се изнасят в над 10 страни от Европа и Близкия изток.

Прочетете също: