pixel

Честит Димитровден и Ден на строителя

Днес християните почитат паметта на Свети великомъченик Димитър Солунски Чудотворец. Свети Димитър е православен светец. В народния календар празникът Димитровден бележи поврата в годишното време и началото на зимата. Според поверията в полунощ срещу празника небето се отваря, след което се очаква и първият сняг. Светецът се смята за покровител на зимата, студа и снега.

Според народните вярвания Димитровден е изпълнен с различни гадания за предстоящата зима и година. Характерно е и обредното гадаене по първия гост стъпил в дома, добър и заможен ли е госта, такава ще е и годината.

stroiteli-dimitrovden

Димитровден е и Ден на строителя. Празнуват още архитекти, проектанти, строителни инженери и всички, работещи в сферата на строителството!

Честит празник!
от
Stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: