pixel

Българска фасада, проектирана от арх. Слави Славов от Хасково отива на финала на европейската „Фасада на годината”

BAUMIT

Международно експертно жури номинира 36 фасади от 252, подали заявление за участие в конкурса обекти, от 22 държави.  На 2 юни 2016 г. в кметството на град Мадрид ще бъдат наградени победителите.

„През 2014 г. за първи път проведохме в европейски мащаб конкурса  Baumit Life Challenge, за да можем да презентираме безбройните творчески възможности за оформлението на фасадните повърхности и структури. Големият международен интерес, който възбуди у архитектите, инвеститорите и строителите тази награда, ни накара да продължим да организираме този конкурс.“ – обясни г-н Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмБХ, своята мотивация да проведе тазгодишния конкурс Life Challenge в столицата на победителя от 2014 г. – Мадрид.

252 кандидати от 22 държави – 36 номинирани за финала в Мадрид

В състезанието европейска „Фасада на годината 2016″ се включиха точно 252 обекта от 22 държави, които подлежаха на оценка от международно експертно жури.  В края на март конкурсът навлезе в решителната си фаза.  Чрез онлайн гласуване журито определи късата листа на финалистите. Тя се състои от 6-те най-добри фасади за всяка от шестте категории. Архитектите, изпълнителите и инвеститорите на тези 36 фасади ще присъстват и на връчването на наградите  Life Challenge на 2. юни 2016 в испанската столица. „Ще бъде напрегнато до финала в Мадрид. Тогава 12-членното международно жури ще определи чрез гласуване по точки победителите в отделните категории, както и фасадата, която ще вземе голямата награда.“ , каза Роберт Шмид.

Пет категории плюс една специална

Life Challenge 2016 се провежда под мотото „Структурата среща дизайна“. Фасадите принципно са разделени в пет категории – „Еднофамилни къщи – ново строителство“, „Жилищни сгради – ново строителство“, „Нежилищно строителство – ново“, „Термично саниране“ и „Реновиране на исторически сгради“. Ще бъде присъдена и една награда „Специална структура“ за обекти с интересна фасадна структура.  Победителите в шестте категории ще бъдат премирани и с парична награда от 6.660 €. Големият победител ще има щастието да се радва на 16.600 € парична награда. Многото шестици в тези числа не са избрани произволно. Те напомнят, че 66 %  от всяка фасада може да бъде оформяна с продукти на Баумит.

Цялата информация, снимки на обектите и подробности за самото жури можете да намерите на www.challenge66.com.

BAUMIT

Баумит България е представена на финала с обект от град Хасково!

BAUMIT

Eкспертното жури определи един обект от България да отиде на големия финал:

Многофамилна жилищна сграда „Тракия Импекс“ на в гр. Хасково, ул. Оборище № 28.  Фасадата ще се състезава в най-креативната категория „Специални структури“.

Обектът е проектиран от арх. Слави Славов от „Архитектурно студио 21-ви век“, изпълнител е фирма „Сидма 91“ ООД с управител Данаил Костов, а инвеститор е фирма „Тракия Импекс“ ООД с управители Златка и Веселин Чиркалеви. Те, заедно с регионалния търговски директор на Баумит България за Хасково Пламен Стоянов, ще имат честта да присъстват на галавечерта на 2 юни 2016 г. в Мадрид. Използваните Баумит материалиса топлоизолационна система Про с крайно покритие моделиращата мазилка КреативТоп и ГранопорТоп.

Ето и конкурентите в нашата категория „Специални структури“:

Категория “ Специални структури“
Проект/Държава
Sonnwendviertel    AT
Bramskontor Dresden    DE
Creditas Saving Bank    CZ
Saruhan Apartment    TR
Scattered Sparkels     FR
Trakia Impex    BG

Следват и конкурентите в останалите категории:

Категория „Еднофамилни къщи“
Проект/Държава
Cliff House    RO
House H    GR
A house among the trees    SK
[SIO] House    PL
Wing House    RO
Panorama Villa in Budapest    HU

Категория „Многофамилни къщи“
Проект/Държава
The expression    AT
Balcony apartments    SI
Apartment house Nový Háj    SK
Cascina Merlata – Social Village    IT
Viviendas de los olivos    ES
Villa City View    CZ

Категория „Нежилищни сгради“
Проект/Държава
Kindergarten Limbach    SK
Nobel Tower    PL
Shopping Centre Point    SK
Kids Life    SI
Papadopouleios Oikos     GR
Neues Ufer    AT

Категория „Термично саниране“
Проект/Държава
Reconstruction of a former boiler      CZ
Residenz Josefstadt Hamerlingpark    AT
Apartment house Miletičova    SK
The Diagonal    FR
Hippmannstraße, München    DE
Drahobejlova     CZ

Категория „Реновиране на исторически сгради“
Проект/Държава
Reformed Church on Wolves Alley    RO
ISA BEGOVA BANJA    BA
Manor house Budmerice    SK
Popa Tatu Church    RO
Zeughaus, Schweinfurt    DE
Wien Favoritenstrasse    AT

Спечелете пътуване за двама за тържествената галавечер в Мадрид!

До 4 май 2016 г. всички, които искат да дадат своя глас на www.challenge66 за „Европейската фасада на годината“, биха могли да спечелят пътуване за двама до Мадрид и да присъстват на тържественото връчване на наградите.  Баумит ще изтегли на томбола един от участниците в онлайн гласуването, на който, заедно с негов придружител, ще бъдат поети всички разходи по пребиваването им в испанската столица – самолетни билети, настаняване в 4-звезден хотел за две нощи, и присъствие на галавечерта в Palacio de Cibeles в импозантното кметство на град Мадрид.

За Баумит

Баумит Интернационал е марка, създадена през 1988 г. от два австрийски концерна – производители на строителни материали, със седалища Витерсдорф, Вопфинг, Бад Ишл, Пеггау и Льобен. Баумит е сред водещите марки в Европа производители на пастообразни и сухи мазилки. В България Баумит е безспорен лидер в производството на топлоизолационни системи. От създаването си през 1995 г. досега над 14. млн м2 фасади са изолирани с продукти Баумит в България.  Групата Баумит има дъщерни фирми в 28 европейски държави и Република Китай. В общо 40 производствени предприятия Баумит произвежда на година около 6,5 милиона тона сухи строителни смеси.

За повече информация:
инж. Надя Начева – Маркетинг директор на Баумит България ЕООД,
Мобилен тел: 0889 918 309
[email protected]

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: