Българин загина на строеж в Кипър

инцедент

Източник: standartnews.com

Наш строител загина при трудова злополука в Никозия. Българската общност в Кипър обяви акция за събиране на дарение за транспортиране на тленните останки на момчето за България.

Трагичният инцидент с 30-годишния Делчо Делчев от Кърджали е станал на 30 декември 2012 година около 13.30 часа на строителен обект, където мъжът поставял гипсокартон, съобщи седмичникът за българите в чужбина „Български новини“. Все още не е ясно как, но той полетял от 3-метрова височина. Откаран е в болницата в Никозия, където обаче лекарите само констатирали настъпилата вече смърт.

Полевите тестове на мястото на инцидента са проведени от полицията и Отдела за разследване на трудови аварии. Полицейски участък “Св. Дометиу” разследва случая.

Обявена е акция за събиране на дарение за транспортиране на тленните останки на мъжа за България. Кутии са поставени на ключови места в Никозия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: