pixel

Архитектурното бюро CHIZA представи проект на нова банкетна зала в Баку, Азербайджан

Saal 1
Архитектурното бюро CHIZA, основано от Чингиз Агарзаев и Заки Джабиев в Баку, показа проект за многофункционална сграда, която следва същия архитектурен стил – „деконструкция“, на намиращите се в непосредствена близост център „Гейдар Алиев“, проектиран от Zaha Hadid Architects, и конгресната зала в Баку.

Saal 2

Площта на сградата, наименована „Банкетна зала“, е 7 121 кв. м. Проектът е предназначен да се превърне в многофункционална сграда, в която ще се провеждат различни събития, като изложения, срещи, концерти, конференции и др. „Банкетна зала“ се състои от три етажа и подземен паркинг за 183 автомобила. Площта на основната зала е 1 500 кв. м., в която могат да присъстват до 1 100 души. Отвън сградата е облечена в пореста олекотена конструкция от мед с повтаряща се форма и подредба, наподобяваща разместени кубчета и създаваща усещане за лекота. Перфорираните медни панели са фиксирани по такъв начин, че да остава празно пространство между тях и стъклената фасада. Височината на банкетната зала е 12,5 м. Може лесно да се трансформира в зависимост от целта на събитието – осветлението и декорациите могат да бъдат променяни.

Saal 3

„Поради порестата лека конструкция на фасадата сградата изглежда проветрива. Основната трудност за нас беше изискването да проектираме банкетната зала върху рамката на съществуваща и незавършена стара сграда.“, споделят от архитектурното бюро CHIZA.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: