pixel

Архитектурни решения за вентилирани фасади с авангардна естетика

Ulma

Компанията Ulma предлага архитектурни решения за вентилирани фасади. Широката им гама от облицовъчни панели може да бъде адаптирана към всеки проект, като дава възможност за индивидуално рязане на панелите и гъвкави формати. Адаптивността, гъвкавостта, авангардната естетика и голямата издръжливост са най-добрите им предимства. Резбованата текстура позволява реновирането на класическа сграда, като запазва външния ѝ вид и същевременно подобрява енергийната ѝ ефективност. Това прави възможно и премахването на вертикалните и хоризонталните фуги в дизайна.

Ulma

Може да изглежда, че архитектите трябва да се откажат от най-новите технически системи, като например вентилируеми фасади, когато ремонтират класически сгради, но това е възможно чрез използване на персонализирани текстури от полимербетон. Текстурата е изработена от Stoneo – материал с всички усещания за камък – характер, текстури и цветове, здравина, красота и сила. Това е самата същност на камъка. Това е дериват на камъка, съставен почти изцяло от естествени агрегати и рециклирани компоненти. Те се контролират чрез строги протоколи за качество. Stoneo е непорьозен материал, който почти не абсорбира вода (0,1%), което гарантира водонепроницаемост и отлични характеристики при атмосферни промени като размразяване, дъжд или вятър. Всички тези характеристики правят Stoneo устойчив и висококачествен материал, не само заради неговата здравина и издръжливост, но и заради неговата красота.

Снимки: Ulma

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: