Ангел Ангелов и Красимир Попов: 5×5 с Rigips – каква е тайната за създаването на една успешна марка?

350_Years_SG

От ляво надясно: Красимир Попов, Калин Пенков, Димитър Пенев, Ангел Ангелов

Следва интервю 2 в 1 с представители на търговския отдел на Saint-Gobain България. На 5 еднакви въпроса отговарят Ангел Ангелов и Красимир Попов.

Какво е първото нещо, което се сещате, когато чуете Rigips?

Красимир Попов: Сухото строителство. Марка, на която можеш да се довериш, колектив, на който да разчиташ. Трудно ми е да споделя само едно – за годините прекарани в компанията името на марката предизвиква коктейл от емоции.

Ангел Ангелов: Доста голяма част от професионалния ми път се е случвал и се случва в Rigips, така че за мен е трудно да изразя с думи какво е за мен Rigips. Името на марката e по-скоро усещане за сигурност, подкрепа, професионализъм.

Имате ли любим продукт или система?

Красимир Попов: Rigips Blue Acoustic, основно заради усилията на целия екип, за да изгради търсенето му на пазара. Компанията има редица системи за преградни стени и предстенни обшивки с тези плоскости, които притежават отлични звукоизолационни характеристики. Това и причината тези системи да са предпочитан избор от големите вериги хотели. Последните два проекта, които реализирахме с тези плоскости, са Hyatt Regency София и СПА хотел „Белчински извор“.

interior

Ангел Ангелов: В интерес на истината нямам един фаворит. Нашият сектор се развива бързо и Rigips има множество иновации, така че е възможно следващото решение на компанията да ми бъде любимо. В последните две години Glasroc X най-много се доближава до категорията любим продукт. Един последните интересни проекти, реализирани с тези плоскости е хотелски комплекс Aquahouse Thermal & Beach в к.к. „Св. Св Константин и Елена“.

Aquahouse

А любим проект?

Красимир Попов: В последните години това е Grand Hotel Millennium Sofia. 5-звезденият хотел в комплекс Милениум Център в гр. София не e само поредния престижен обект в портфолиото на компанията. Реализацията на проекта беше дълъг и динамичен процес. Изборът на точно определени системи и решения, както и типовете продукти, които да удовлетворят изключително високите изисквания на инвеститора премина през изработване на редица мострени помещения на място. След извършените измервания, окончателно одобрената система бе звукоизолационната Rigips стена, предназначена за преграждане на помещения и осигуряваща високо ниво на звукоизолация – над 60 dB. Това е монтажна стена с двойна носеща конструкция и два пласта плоскости RB 12.5 mm от всяка страна, както и пети слой от RB 12.5 mm, монтиран между двойната конструкция от метални профили Rigiprofil. И в двете кухини се полага минерална вата Isover. Изискването за пожарозащита на такива сложни обекти налага строго изпълнение на критериите и подсигуряване безотказното действие на всички системи, особено при такива високи сгради, където трябва да се гарантира сигурност и безопасно извеждане на хора в случай на извънредна ситуация.

Ангел Ангелов: Нямам конкретен, всеки следващ има своята специфика и е интересен сам за себе си. „Варна сити парк ЮГ“ беше един много интересен проект, който ръководих с удоволствие. В региона, за който отговарям, традиционно големите проекти са хотелски комплекси. В референтната листа на Saint-Gobain Rigips с изградени хотелски обекти могат да се видят много познати имена – хотели от големи вериги, разпространени по цял свят. Те са изпълнявани през годините с материали на Групата, някои дори са били награждавани с престижни отличия и участвали в международния конкурс Saint-Gobain International Trophy.

Компанията има специално разработени системи за някои от най-големите вериги хотели в света: Accor, Carlson/Rezidor, Choice Hotels, Hilton, Hyatt, Intercontinental, Marriott, Starwood, Tui, Wyndham.

В България с продуктите и системите на Saint-Gobain има реализирани десетки хотели, част, от които са: Hilton София, Metropolitan София, Novotel София, Иберо Стар Златни пясъци, Кемпински хотел Златни пясъци, Милениум Център София, Нептун Слънчев бряг, Маджестик Бийч Резорт Слънчев бряг, Адмирал Златни пясъци, Парк Хотел Олимп, Рила Боровец, Хелиос Слънчев бряг, Hyatt Regency София и др.

hotel

От колко време работите за компанията?

Красимир Попов: От 9 септември 2006 г.
Ангел Ангелов: Вече не си спомням J. Беше през далечната 2001 г.

Кое е най-ценното нещо, което научихте за тези години?

Красимир Попов: Няма по-важно от екипа.
Ангел Ангелов: Колективът.

Сен-Гобен България

В България Saint-Gobain е представена от направленията Ecophon, Isover, Rigips, Weber и представителствата Glass, Formula и PAM. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

Прочетете също: