pixel

Абразивни материали от Saint-Gobain: нов електрически ръчен циркуляр

Saint-Gobain

Когато беше представен за първи път на пазара преди около две години, електрическият ръчен циркуляр CE414 на Nortin Clipper спечели точки преди всичко заради значително по-ниското си шумово натоварване (в сравнение с класическия бензинов ръчен циркуляр) и липсата на вредни емисии. Това го превръща в интересна алтернатива за много строителни специалисти. Второто поколение CE414 вече е на пазара. Направените модификации имат за цел да осигурят още по-голяма издръжливост и безопасност на работата.

Благодарение на ниските нива на шум и липсата на вредни газове, електрическия ръчен циркулян CE414 е особено подходящ за работа на закрито. Алуминиевият корпус и скоростната кутия осигуряват оптимално охлаждане и надеждна защита. „В новата версия на CE414 различните компоненти в корпуса имат още по-добра изолация срещу вода и прах“, казва Marko Waldschmidt, мениджър продажби в строителството и индустриалната търговия за Германия, Австрия и Швейцария. „В същото време всмукателният щуцер, включително въздушните филтри, са преместени, за да бъдат оптимално защитени от прах или водни пръски, които могат да се появят при работа със съответните диамантени дискове за рязане. Чрез двете мерки успяхме отново да увеличим значително издръжливостта и надеждността на CE414.“ Подобно на своя предшественик, новият модел се предлага със здрава рамка.

Saint-Gobain

Ограничаване на стартовия ток и подобрена защита от претоварване

Norton Clipper инвестира в новия електрически циркуляр и по отношение на безопасността: докато досега ограничаването на стартовия ток осигуряваше предимно по-голяма безопасност на работата в началната фаза на рязане,  новият CE414 предлага и подобрена защита от претоварване, която защитава постоянно мощния електрически двигател (3,1 kW / 4,2 к.с.). Ако машината е претоварена, потребителят може да продължи работа, само след като двигателят се охлади.

Компанията е представена на българския пазар от Saint-Gobain България.

Снимки: Saint-Gobain Abrasives GmbH

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: