7 нови метростанции ще има през април догодина

metro

Догодина ще има 7 нови метростанции. От 1 април започва строителството на метрото при кв. „Хладилника“. Седем нови метростанции ще бъдат открити през април 2015 година. Те са част от разширението на първия лъч на метрото от Цариградско шосе до летището и от Младост 1 до Бизнес парка.

На 1 април ще започне и изграждането на метростанция в квартал „Хладилника“, която трябва да приключи в началото на 2016 година. Очаква се потокът от пътници по новите линии да е 116 000 души дневно.

Очаква се потокът от пътници по новите линии да е 116 000 души дневно, предаде Дарик.

Изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев обясни, че първата от новите седем метрогари ще се намира между Дружба 1 и Дружба 2, втората – в Дружба 1, на „Искърско шосе“, където ще има и жп спирка, следващата в индустриалната зона, а другата летището, до самия терминал.

Тези четири метростанции трябва да бъдат изградени до април догодина. Другите три станции ще са в Младост – между Младост 1 и Бизнес парка, под бул. „Ал. Малинов“, като те се строят и също трябва да бъдат завършени след година.

Линиите, които ще бъдат открити през следващата година, са с обща дължина близо 8 километра и са на стойност 116 милиона евро или под 20 милиона евро на километър, което три-четири пъти по-евтино в сравнение с други страни в Европа.

В началото на следващата година ще започне и изграждането на третия лъч на метрото, а строителството трябва да приключи през 2018 година.

Пътни ремонти от април

На 1 април започва същинският ремонт на бул . „Цариградско шосе“ – от надлеза над бул. „Г. М. Димитров“ до надлеза над бул. „Александър Малинов“, включително прилежащите съоръжения. От днес влязоха първите ограничения за предстоящия ремонт.  Ремонти предстоят и на булевардите „Ботевградско шосе“, „Никола Мушанов“ и „Овча купел“. А още в края на февруари започна ремонтът по изграждането на двуетажното кръстовище при Лъвов мост.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: