4 фирми искат да ремонтират ”Васил Априлов” в Пловдив

plovdiv

Четири фирми са подали документи за участие в конкурса за реконструкция на бул.“Васил Априлов“, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Очаква се ремонтните дейности от първия етап да започнат през лятото, като ще бъде направена пълна реконструкция на булеварда в отсечката между Централна гара и ул.“Войнишка слава“.

Изцяло ще бъдат подменени паветата и подземната ВиК инфраструктура. Стойността на ремонта е 7 млн.лева, като част от разходите ще бъдат за сметка на водоснабдителното дружество.

Всички павилиони в района на ВМИ ще бъдат премахнати, като там булевардът ще бъде разширен, ще бъдат изградени паркоместа и велоалея, съобщи „Марица“.

Вторият етап от проекта за бул. „Васил Априлов“ включва отсечката от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“ с голямо кръгово кръстовище. Очаква се неговото изпълнение да се осъществи следващата година, като стойността му също е 7 млн. лв.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: