pixel

25 млн. лв. за километър магистрала

zapudna duga

Правителството даде съгласие пътната агенция да сключи договори за участък 2 от Западната дъга на софийския околовръстен път. Тя е част от магистралата “Калотина – София.” За отсечката са нужни или 133 481 117 лв., от които 7 422 000 лв. по старата програма “Транспорт”, а 126 059 117 лв. – от новата. Проектът предвижда 5,53 км нов път, което прави по 25 млн. лв. на километър.

Оскъпяването е заради три пътни възела, два жп надлеза и пресичане на пътя за с. Волуяк, свързващ участък 1 от същия проект с изграждащата се Северна скоростна тангента и магистралата до Калотина.

От стенограмата на заседанието става ясно, че според регионалния министър Лиляна Павлова парите по старата оперативна програма ще стигнат за авансови плащания, а останалите ще се чакат от новата, съобщава 24chasa.bg.

Премиерът Бойко Борисов предупреждава, че се прави голяма отстъпка с отпускането на 134 млн. лв. бюджетни пари и ако се изпуснат срокове, няма да има допълнително финансиране.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: