1,1 млрд. лв. за тунела на „Струма“

АМ Струма

Проектирането и изграждането на 15-километровия тунел на магистрала “Струма” ще струва около 1,1 млрд. лв. Това се вижда от публикуваните на сайта на Национална компания “Стратегически инфраструктурни проекти” предварителни обявления за изграждане на този участък. Той е разделен на три части. Най-сложната от тях е между Крупник и Кресна. Тя е дълга 21,6 километра, но около 15 километра от нея е тунел с две тръби, който ще бъде едно от най-дългите подобни съоръжения в Европа.

В тази последна част на магистрала “Струма” има още един тунел, при Железница, но той е дълъг само 2 км и ще струва към 200 млн. лв.

Цялото трасе на “Струма” в този участък заедно със строителния надзор ще глътне около 1,7 млрд. лв.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: