Япония откри най-голямата си офшорна слънчева електроцентрала

япония

Kyocera Corporation официално „преряза лентата“ на най-голямата японска офшорна слънчева електроцентрала. Чиста енергия, генерирана от 70-мегаватовата мега слънчева електроцентрала Кагошима Нанацужиба, ще бъде подавана към националната електропреносна мрежа чрез местна компания за комунални услуги. Въпреки че слънчевата електроцентрала бе включена на 1 ноември 2013, тя бе официално открита на 4 ноември.

Kyocera си партнира с шест други компании за разработване на слънчевата електроцентрала, която се намира в префектура Кагошима. Компанията се надява, че това най-ново офшорно начинание ще създаде прецедент за създаването на една по-чиста Япония, особено в светлината на бедствието във Фукушима през март 2011. Слънчевата инсталация е изградена отчасти и с тази цел – да вдъхновява и насърчава Япония да премине към повече възобновяеми енергийни източници.

Соларната електроцентрала Кагошима Нанацужиба стана възможна отчасти заради ревизираните преференциални изкупни тарифи в Япония, които бяха преструктурирани през юли 2012 г. с цел насърчаване на слънчевата енергия. Коригираният план за преференциални цени изисква местните комунални дружества да изкупуват 100 процента от енергията, произведена от слънчевите електроцентрали, които произвеждат повече от 10 KW.

Като знаков проект за новата преференциална тарифа, офшорната соларна електроцентрала плава върху водна платформа, без да пречи на наземните и водите маршрути. Местните хора, студенти и туристи са добре дошли да се полюбуват на панорамен изглед към съоръжението с неговите 290 000 соларни панели от кръгла стая за наблюдение. На дисплей се показва образователна информация  за инсталацията.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: