pixel

Ултра тънък бетонен покрив благодарение на нов метод на строителство

Използвайки иновативни методи за дигитално планиране и производство, учените от ETH Zurich са изградили прототип за ултра тънък бетонен покрив. Самоносещият се двойно извит черупков покрив е с дебелина само от 3 до 12 см и се състои от няколко слоя.

ETH Zurich

Нагревателните и охладителните спирали и изолационният слой се  полагат върху вътрешния бетонен слой. Друг слой бетон затваря покрива отвън, а върху него са прикрепени тънки соларни клетки. Благодарение на тази технология и адаптивната соларна фасада един ден жилищната единица трябва да генерира повече енергия, отколкото консумира.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: