Трансформация на стар силоз в Дания

siloz

Градовете в цяла Дания са белязани от многобройни силози, които стърчат като някакъв традиционен местен архитектурен „навик“, извисявайки се над селския ландшафт. Един от градовете в страната, Льогтен, северно от Орхус, решил да превърне местния силоз в компелкс със смесено предназначение.

Датската фирма CF Miller е поела тази инициатива за адаптивна повторна употреба. Сега силозът е ядро на структурата, като в момента е „домакин“ на асансьор и стълбище, а множество апартаменти са построени около него, върху рамка, опасваща обновената структура.

Siloetten е вълнуващ проект, който използване съществуващите и солидна инфраструктура по практичен начин. Изоставеният силоз е оставен в оригиналния си вид и служи като ядро за обслужване на апартаментите, както и за основа за терасата на покрива. Стоманена конструкция образува рамката за 21 апартамента, които „обграждат“ силоза. Всеки от тях е различен, за да осигури хубави изгледи наоколо, достатъчно дневна светлина и неприкосновеност на личния живот. Тези апартаменти, подобни на този в блок, имат частни дворове и всекиот тях гледа към залива Орхус, съобщава greentech.bg.

siloz

Основата на високата сграда е нов селски център с обществен площад и комплекс със смесено предназначение с магазини и супермаркет. Около жилищната кула има зелен парк с малки парчета земя за жителите. Жителите на кулата и съседните райони могат да пазаруват удобно, без да се налага да пътуват далеч, а новосформираното публично пространство насърчава обществената дейност.

Селският небостъргач е също така уникален и с това, че никоя друга кула не може да бъде изградена със същата височина и да е адаптирана, а не чисто нова сграда.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: