pixel

Термично обработено дърво за устойчив интериорен дизайн

Mocopinus

Масивната дървесина става по-стабилна и запазва формата си чрез високотемпературна обработка. Mocopinus комбинира тази благоприятна термична обработка с разработването на нов профилиран дървен материал с модерен дизайн на ламели, за да създаде нов продукт.

На тазгодишното изложение BAU Mocopinus представи профилите от масивна дървесина „LAM“ заедно с други нови продукти. Това позволява оразмеряване на помещенията с линеен вид в зависимост от метода на монтаж. Дългите стени изглеждат по-къси при вертикален монтаж. При хоризонтално полагане тесните стени изглеждат по-големи. Новите профили спомагат и за подобряване на акустиката в помещенията. Триизмерните дървени повърхности пречупват светлината и по този начин създават игра на сенки.

Варианти с индивидуални стъпки на обработка

Продуктовите дизайнери на Mocopinus са създали четири различни варианта. Например профилите “Ocecapp” са боядисани в матово черно или елегантно чисто бяло, за да подчертаят модерния интериорен дизайн.

За да се постигне винтидж вид, дървените повърхности на „Antarctica“ са допълнително обработени със сложни покрития. Първо се нанася частично покритие от восъчна глазура, след което се реже. На този последен етап от производството се отрязват върховете на твърдите дървени части. При версията „Thermocapp“ фокусът е върху текстурираните дървени повърхности без нанасяне на боя.

Mocopinus

Екологичен и устойчив

Mocopinus произвежда профилите от масивен скандинавски смърч, като използва устойчив термичен процес. Тази модификация дава на иновацията благоприятни свойства на продукта. Така се намалява теглото. Освен това обработената дървесина вече не реагира на промените във влажността и следователно е стабилна по отношение на размерите. Освен това се създава приятна миризма на дърво и естественият тон на цвета става по-топъл.

Продуктовата гама „LAM“ може да се рециклира без замърсители.

Бързо и лесно – спестяващо време сглобяване

Монтажът на профилите с език и жлеб е бърз и лесен. Профилните плоскости могат да бъдат прикрепени към обикновена основа с помощта на 5 милиметрови скоби за дървени профили. Но те могат да се монтират за кратко време и без подконструкция, казват от  Mocopinus. Просто ги сглобете и ги залепете директно към стената с помощта на стандартно монтажно лепило.

Снимки: Mocopinus

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: