pixel

Строителството в Европейския съюз по данни Eurostat

stroitelstvo

Данни на Eurostat сочат Словения за лидер в подема на  строителството в  държавите на  Европейския съюз през за юни спрямо същия период  на 2013 година – 28.7%. Положителен  ръст бележат и други държави – динамично се развиват строителните сектори на Унгария и Полша, съответно с 9.8% и 8%.

Любопитен е факта, че сред водещите държави попада и Испания, която пострада най-много от икономическата криза и редица строителни обекти бяха замразени. Там увеличението е 6.8%.

Като цяло  строителството в Европейския съюз остава на същото ниво.

Спад отбелязват Румъния и Португалия – съответно с  13.1%, а в Португалия с 10.3%.  В Словакия и Холандия строителството също се свило, съответно с 5% и 3.5%.

Строителство.Бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: