Срутване в тунел „Железница“ затрупа хора

Jeleznica

Трима работници са затрупани при срутване в тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, но са извадени живи и са откарани в две болници в Благоевград с политравми.

На място е кметът на Благоевград и областният управител. Очаква се регионалният министър Петя Аврамова също да пристигне.

Първоначално беше съобщено за четирима пострадали. В позиция изпълнителят на обекта – обединението ДЗЗД „АМ Струма тунел 2018“, в която участват „Джи Пи Груп“ АД, „Глобал кънстръкшън“ ООД и „Виа план“ ЕООД, съобщи, че пострадалите са трима.

Срутването в тунела е станало в лявата тръба на южния изход. Тунелът „Железница“ се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата.

Jeleznitca

На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна, горе долу толкова е и от другата Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

На брифинг в Министерски съвет в същото време здравният министър Кирил Ананиев коментира, че случилото се е бедствие.

По първоначална информация инцидентът е станал по време на монтаж на рамка. Пред БГНЕС строител, работещ на обекта, каза, че това е нормален процес.

“Железница” трябва да е най-дългият у нас автомобилен тунел с дължина 2.2 км. До момента са прокопани общо 850 метра. Според регионалния министър Аврамова, която наскоро беше на инспекция на място тунелът трябва да е готов догодина.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: