pixel

Система за професионално отводняване на пътища ACO Combipoint PP

ACO Combipoint PP

Отводняването на пътищата, свързано с екстремни метеорологични явления и увеличаване на натоварването на трафика, поставя особени изисквания към планирането и строителството. Само една мощна и трайна дренажна технология може да изключи опасността за хората на пътя. Основната причина за дефекти на дренажните конструкции на пътищата е разрушаването на фугите и бетонните части в конвенционално монтираните пътни канали.

ACO Combipoint PP

Вече повече от 10 години инженерите на немската компания ACO Tiefbau Vertrieb GmbH разработват и произвеждат ефективни пластмасови пътни канали. Към днешна дата производството на новото поколение дренажи се реализира от пластмаса PP (полипропилен) чрез шприцване. Предимствата на използвания материал са решаващи за проектирането на компонентите. Пластмасата, която е устойчива на повечето киселини, основи и разтворители, осигурява дълготрайност на дренажните елементи. Планирането е лесно, а системата ACO Combipoint PP се характеризира с гъвкавост, издръжливост, дълготрайност, ниско тегло и водоустойчивост.

ACO Combipoint PP

Дренажните тела, разработени в съответствие с модулния принцип на бетонните компоненти съгласно DIN 4052,  улесняват работата на проектантите благодарение на своята гъвкава приложимост. При използване на пътна дренажна система Combipoint PP няма нужда от поставяне на замазка, тъй като отделните дренажни елементи се сглобяват. Разпределянето на товара между каналите за източване се осигурява на телескопичен принцип.

ACO Combipoint PP

Ако досега бяха необходими няколко работника и тежко оборудване за монтиране на конвенционални бетонови части за пътни приложения, леките модули Combipoint PP, изработени от високоякостна пластмаса, могат да се обработват без усилие. За разлика от функционално сравнимите бетонни части, които тежат средно 70-80 кг, пластмасовите елементи имат тегло от 2.5 до 2.8 кг. Леките дренажни тела не само улесняват монтажа, но и осигуряват дълготрайна издръжливост и гъвкавост.

Отводнителните тела могат да се адаптират многоизмерно към локалните условия на строителната площадка. С модулите Combipoint може да се реализира 360° завъртане на частите и да се коригира ъгълът на най-горния компонент до 8% за надлъжните и напречните склонове. Освен това е възможно гъвкаво регулиране на височината на компонентите от +/- 3 см.

ACO Combipoint PP

Допълнително, системата ACO Separation Road Drain Combipoint PE (SSA) минимизира навлизането на твърди частици в канализационната система. Благодарение на своите три етапа на разделяне, системата е в състояние безопасно да задържа примеси и утайки от твърди частици дори и при силни валежи.

За повече информация: ACO Tiefbau Vertrieb GmbH

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: