pixel

Северните столични квартали искат достъп до скоростната тангента

severna tangenta

По-малко от месец след откриването на Северната тангента на столичното околовръстно, минаването от там е кошмар за шофьорите. Връзките към новото трасе са недовършени – без маркировка и асфалт.

Датата е 28 април. Премиерът и регионалният министър откриват северната тангента. Новото съоръжение свързва северозападните и югоизточните квартали на София.

За хората от „Бенковски”, „Илиянци” и „Требич”, обаче, достъпът до новата скоростна отсечка е истинско предизвикателство. Подходите към околовръстното при отбивката за Требич са тесни и недовършени – създават истински кошмар за шофьорите. Особено в час пик.

В този район минават стотици камиони, защото в близост има складове на две петролни компании. За да направят завой обаче тировете влизат в насрещното, съобщават btvnovinite.bg.

А ако основното трасе на северната тангента изглежда наистина като скоростна отсечка, то локалните платна на околовръстното шосе са буквално черен път. А това крие сериозен риск.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обясняват, че подходите и връзките с Околовръстното са отговорност на общината. По проблема вече се работи – до края на месеца ще се разширят завоите и ще се пусне пътя към село Мрамор.

Главният архитект обясни, че несполучливият пътен възел е временен вариант. Причината – постоянната връзка на бул.“Рожен“ със Северната тангента е с приет проект, но решението се обжалва в съда.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: