pixel

Русия, Украйна и ЕС стигнаха до консенсос по въпросите за газовите връзки

gas russia

 Русия, Украйна и Европейският съюз са се договорили да продължат тристранните консултации по газовите въпроси. Това стана ясно, след като днес руският министър на енергетиката Александър Новак, направи изявление, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По информация от btvnews.bg, Новак ще се срещне и с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, с когото ще обсъдят проблемите около газовите доставки. „Ще обсъдим текущата ситуация с газовите доставки, с транзита. По-подробно ще го разгледаме в Москва на 29 август“, каза министърът.
Новак подчерта, че Русия е готова да продаде на Украйна допълнителни количества газ, ако те бъдат платени. На Украйна ще се наложи да купи от Русия допълнително газ преди настъпването на зимата, по-точно 5 млрд. куб. метра, заяви по-рано украинският премиер Арсений Яценюк.
Реверсивните доставки на газ от Европа, на които Киев се надява, са твърде недостатъчни, едва 1 млрд. кубични метра. На срещата в Москва на 29 август се очаква да бъде постигната договорка за възстановяване на тристранните преговори, заяви Новак.
www.stroiteli.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: