pixel

Ремонтът на Женския пазар приключва до 1 август

jenski pazar

Реконструкцията на Женския пазар в частта от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Екзарх Йосиф“ ще приключи до 1 август, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Ремонтът е на стойност 8,2 млн.лв., осигурени по инициативата „Джесика“ на ЕС, 20 на сто от средствата са предоставени от „Пазари Възраждане“ ЕАД, предаде БТА.

Това е първият проект за града, осъществен заедно с Фонда за устойчиво градско развитие на София.

По думите на кмета Женският пазар има потенциал да се превърне в изключително интересно място благодарение на атмосферата, създавана от сградите наоколо от началото на миналия век. Много от тях обаче представляват опасност и трябва да бъдат ремонтирани от собствениците, за което общината е издала предписания, каза кметът.

Тя посочи, че най-трудната част на ремонта на Женския пазар е била подмяната на ВиК мрежата – една от най-старите канализационни мрежи от 40-те години на миналия век.

В момента се правят уличните настилки, довършват се павилионите от метал и дърво – общо 90 нови на брой, поставят се камери за видеонаблюдение.

Новост ще бъдат специалните подземни контейнери за отпадъци – 12 с големина 1 куб.м и 4 контейнери с вместимост 3 куб.м за органични отпадъци. Подобни контейнери за боклук се слагат и на пешеходната зона на бул. „Витоша“, съобщи кметът Фандъкова.

Тя е разговаряла с главния секретар на МВР и за увеличаване на полицейското присъствие в района.

Столичният кмет съобщи, че за първите три месеца на годината разделно са събрани около 1500 тона отпадъци от столичните райони, с 44 тона повече от миналата година.

Контейнерите за разделно събиране са около 5300 в цяла София, предстоят да бъдат подменeни около 2200 до края на годината, каза още Йорданка Фандъкова.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: