pixel

Разширяват пътя Поморие – Ахелой

pomorie-aheloi

В ход е процедурата за избор на изпълнител на обхода на Поморие. Вече е отворена процедурата и за удвояване на трасето в участъка Поморие – Ахелой. Не е обявена само тръжната процедура за обхода на Ахелой, тъй като има обжалване на предварителното изпълнение на екологичната оценка. Това съобщи днес при посещението си в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя обясни, че заради обжалванията на екологични организации решението по ОВОС не може да влезе в действие, но изрази надежда то да бъде факт до няколко седмици.

Очакваме до края на годината да има избрани изпълнители по тези процедури, така че да може да започне работа по участъците, ако няма обжалване на процедурите, каза още министърът. Тя обърна внимание, че процедурите по обжалване забавят търговете и реализацията на проектите с между 6 месеца и 1 година.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: