pixel

Ръст на цените на боите и строителните материали след поскъпването на газа

Ръст на цените на боите и строителните материали след поскъпването на газа

До 10% ръст на цените на химическите продукти, боите, строителните материали и торовете за земеделието се очакват след поскъпването на газа с близо 2,75% от 1 януари. Това заяви Йончо Пеловски, член на Българската камара по химическа промишленост.

Според него поскъпването на синьото гориво ще намали конкурентоспособността на индустрията ни и неизбежно ще повиши цените на много суровини.

„Бои, строителни материали, основни химически продукти, метали – това е логиката. Няма от къде да се избият тези пари. При една пазарна икономика е така“, обясни Пеловски.

От Комисията за енергийно и водно (КЕВР) регулиране обещаха, че синьото гориво няма да поскъпва до април.  Но при сериозен ръст на цената на петрола, вероятно суровината  ще е с още по-висока цена.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: