pixel

Проектът „Арки“

Проектът „Арки“ представлява насочена към дизайна градска стратегия, която има за цел активирането на изоставени пространства в Лондон и Великобритания и превръщането им в инкубатори за бизнес инициативи. Архитектурното студио Boano Prismontas се включва в него, като проектира дигитално разработена конструкционна система, която използва технология за сухи сглобки, за да запълни и уплътни богат набор от малки пространства – от железопътни арки до куполи и ниши на многоетажни паркинги. Целта на проекта е да предложи набор от елементи, които лесно могат да се слобяват и евентуално разглобяват и преместват.  Ценността на проекта се крие в номадския, временен и устойчив подход.

Arches 1

Проектът на Boano Prismontas печели конкурса Arches Challenge Competition, обявен през 2017 г. от Meanwhile Space, Lambeth Council и подкрепен от кмета на Лондон.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: