През 2015 г. ще купуваме повече имоти

imot

През следващата година тенденциите на възстановяване на пазара на недвижими имоти ще продължат. Търсенето в най-големите градове ще нараства, а предлагането ще става все по-ограничено поради ниските обеми на ново строителство, които няма как да бъдат наваксани бързо.

„Много българи ще се ориентират към покупка на имоти по морето и в ски курортите. Този процес започна още миналата година и виждаме, че интересът е траен, а цените са изключително атрактивни. Очакванията ни са през следващата година имотният пазар да бъде движен в голяма степен от български купувачи и то в разнообразни сегменти, които традиционно бяха доминирани от чуждестранни купувачи”, прогнозира Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

Що се отнася до апартаментите, то клиентите отново ще са най-активни в столицата и по-големите градове. Също така ще продължи интересът и към къщи, разположени в близост до тях. „В големите градове жилища ще се купуват, както от купувачи на първи дом, така и все повече за инвестиция – тенденция, която се разви през 2014 и ще продължи и през следващите години”, допълва Стойкова.

Очакванията са и много българи да се ориентират към покупка на имот в чужбина с цел инвестиция, тъй като има добри възможности, а пазарите в много от европейските страни са стабилни, съобщават fakti.bg.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: