pixel

Откриха изложба по случай 15 г. от влизането на България в ЕС

izlojba-ksb

Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова откриха деветата фотоизложба „Виж София – 15 години заедно строим за хората“, посветена на 15-ата годишнина на Камарата на строителите в България и на 15 г. от влизането на България в Европейския съюз. Експозицията, реализирана от КСБ и в. „Строител” със съдействието на СО, е разположена на Галерия на открито – „Мост на влюбените“ до НДК.

На събитието присъстваха зам.-кметовете на Столичната община (СО) по направление „Обществено строителство“ и „Финанси и здравеопазване“ инж. Ангел Джоргов и Дончо Барбалов, главният архитект на столицата арх. Здравко Здравков, членове на ръководството на КСБ и Областното представителство на Камарата в София, представители на строителни компании, ученици от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев”, медии и др.

Инж. Терзиев посочи, че за него е изключителна чест и удоволствие възможността да открие 9-ата изложба на КСБ и в. „Строител“, която се реализира с подкрепата на Столичната община. Той заяви, че разглеждайки паната, изпитва огромна гордост и удовлетворение от постиженията на българските строители. „Над 95% от построените обекти са дело на български фирми. Говорим за много сериозни проекти, изпълнени в последните 15 години с професионализъм и високо качество – метрото и прекрасните му станции, булеварди, улици, сгради, училища, детски градини, Арена „София“ и още много други. Виждаме  каква огромна промяна и развитие има в София и как градът ни става все по-красив“, каза инж. Терзиев. Той коментира и обидното и безотговорно поставяне на етикети на бранша, като покани хората, отправящи обвинения, да посетят и разгледат изложбата, защото показаните в нея обекти са силен и категоричен  отговор на всички хвърлени в пространството обиди срещу строителите.

izlojba-ksb

Инж. Терзиев благодари на Столичната община, един от най-големите възложители на работа за бранша, и специално на кмета Фандъкова и екипа ѝ за това, че не спират да инвестират в модернизацията на София, за доброто партньорство и конструктивния диалог, изградени в годините. „Без тази проактивна инвестиционна дейност голяма част от показваните днес обекти нямаше да могат да се осъществят“, каза още инж. Терзиев. Той посочи, че на 26 октомври, Димитровден, строителите отбелязват професионалния  си празник. „Бих искал да благодаря на всички колеги за техния професионализъм, търпение, воля и отдаденост на професията. Трудът на строителя е благороден! Пожелавам им здраве, много успешно реализирани  с високо качество и в срок проекти. И нека да се радват на общественото уважение, което заслужават”.

„Поздравявам Камарата на строителите в България и в. „Строител“ за прекрасната изложба. Ние сме партньори от години по отношение на развитието и промяната на града. Тази година експозицията е посветена, освен на Деня на строителя, и на 15-годишнината на КСБ, и на 15 години от влизането на България в ЕС“, каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и допълни, че благодарение на европейската солидарност София се е променила през последните години. „Няма как да изграждаме и да променяме страната си без професионализма, отговорността и компетентността на строителите. Това, което винаги дискутираме на срещите с КСБ, е начинът, по който трябва да се контролира целият строителен процес, така че да имаме не само завършени обекти, но и качествени обекти“, заяви още тя. „Позволете ми да отправя моите поздрави във връзка с предстоящия професионален празник на строителя – Димитровден. Искам да благодаря и на всички фирми, чиито обекти са намерили място в изложбата, защото това е един критерий за тяхната отговорност към столичани“,  завърши кметът на Столичната община.

izlojba-ksb

Фотоизложбата е съставена от 60 пана с професионални снимки, някои от които заснети въздушно с дрон. Те показват знакови съоръжения от пътната, образователната, екологичната инфраструктура в столицата, изградени в последните 15 г. Сред тях са станциите от трите линии на метрото, Софийският околовръстен път, нови сгради на детски градини и училища, облагородени паркове и зони за отдих и др. До 31 октомври гражданите и гостите на столицата ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: