Отчуждават имоти за канализация в 2 квартала в София

kanalizatzia

Столична община започва поетапно отчуждаване на имоти за изграждане на канализция на два столични квартала – „Кръстова вада“ и „Манастирски ливади“. Това са едни от кварталите, където липсата на изградена канализация най-сериозно се усеща.

По предварителни данни над 80 млн.лв. са необходими за отчуждаване и над 45 млн.лв. за строителство на канализация в двата квартала.

Поради огромния брой имоти, които трябва да бъдат отчуждени и поради значителния финансов ресурс, който е необходим за изплащането им, се предвижда изграждането на канализацията да се извърши поетапно, съобщиха от Столична община.

През тази година започва поетапното отчуждаване на над 160 имота в „Кръстова вада – запад” по трасетата на двата главни канализационни клона – по ул. Емилиян Станев и по ул. Никола Крушкин- Чолака. След тях, ще започне отчуждаването и по другите улици в квартала.

В „Манастирски ливади – изток” отчуждителните процедури също ще стартират през настоящата година, а след приключването им ще започне поетапното изграждане на 5 канализационни колекторa, съобщава dir.bg.

Паралено със строителството на главните колектори, ще започне отчуждаване на имотите по трасетата на вътрешно-кварталната мрежа, която обхваща 20 бр. улици.

Към 2006 година 30% от територията на София няма канализация. Към настоящия момент над 90% от тази територия е обезпечена с идейни проекти, а част от населените места имат и работни. Средствата, които са необходими за реализация на канализация в териториите, където тя липсва са над 1 млрд.лв., сочат разчетите на Столична община.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: