pixel

От сряда метрото ще вози до ”Хладилника”

metroto-hladilnika

От сряда метрото ще спира на станция „Витоша“ в столичния квартал „Хладилника“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новият участък от метрото до метростанция „Витоша“ е завършен за по-малко от 2 години и ще може да бъде ползван от 20 000 души. Участъкът е 1,3 километра, открива се и нова метростанция „Витоша“.

През първия ден пътниците ще се возят безплатно от станцията, обяви столичният кмет в ефира на Канал 3.

Йорданка Фандъкова се похвали, че метрото в по-голямата си част се финансира с европейски средства. Обектът се дава за пример от Европейската комисия и затова се очаква на откриването в сряда на метростанция „Витоша“ да присъства и представителят на ЕК в България Огнян Златев.

Йорданка Фандъкова съобщи, че вече е започнат един от последните големи обекти, това е цялостната реконструкция на улица „Козлодуй”, която е била в много лошо състояние. До ноември трябва да завърши цялостната реконструкция с подмяна на ВиК мрежата.

Кметът на София посочи най-големите инфраструктурни обекти тази година в столицата – улица „Обиколна” в жк „Дружба”, „Монтевидео”, бул. „Черни връх”, бул. „Витоша” продължението до „Южен парк”, ул. „Козлодуй” и един от най-тежките обекти – ул „Богатица”. Последната е много важна, защото по нея минава сериозен трафик, там също се подменя ВиК мрежата и топлопроводите, посочи Фандъкова.

Последният от големите обекти е бул. „Владимир Вазов“ заедно с останалата част от „Ботевградско шосе”.

Първият етап на обектите ще приключи през есента, следващата година се продължава с втория етап. Йорданка Фандъкова съобщи, че големите мостове в София се приключват с ремонта на мостовете по „Владимир Вазов”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: